Opdrachtgever: student Food Design HAS
Tijdsbestek: 1 maand

De opdracht
Van een student Food Design aan de HAS in Den Bosch kreeg ik de vraag of ik een merkidentiteit wilde bedenken voor het concept 'The Breakfast Ring'. De Breakfast Ring is een zoete ontbijtring met 40% groente. Het concept is gericht op mensen die meer groente willen binnenkrijgen, op een lekkere, toegankelijke manier.
De doelgroep zijn millenials tussen 18 t/m 33 jaar. 
De tone of voice van The Breakfast Ring is ludiek en humoristisch en past bij het archetype The Joker. 
Er moest een logo worden ontworpen en daarnaast een aantal posters voor een Food Experience expositie.

Het Logo
Allereerst ben ik een aantal schetsen gaan maken op basis van andere merken die ook passen bij het archetype The Joker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan M&M's en Walibi. Deze merken maken gebruik van een mascotte en de sfeer is vrolijk en grappig.
Echter sluit het grappige karakter van een mascotte niet helemaal aan bij de doelgroep, zij zijn hier te oud voor. 
Ik ben daarom gaan experimenteren met een aantal logo's.

De student Food Design heeft deze schetsen vervolgens voorgelegd bij de doelgroep. De millenials gaven aan dat het strakke logo (logo links bovenin) hen het meest aansprak. Met deze inzichten ben ik varianten van het logo gaan maken.
Uiteindelijk is voor het logo gekozen voor een speels maar strak logo. De kleuren van de ingrediënten van de ontbijtring zijn hierin verwerkt. Daarnaast is het een speels en vrolijk logo dat de interesse van de doelgroep kan wekken.

De posters
Naast een logo moesten er ook posters ontworpen worden voor een Food Experience expositie. 
Op deze posters moest het concept uitgelegd worden en een impressie geven van het product. Bij het ontwerpen van de posters is rekening gehouden met het archetype Joker van het concept. Daarnaast moest in de poster naar voren komen dat het concept een brug wil slaan tussen de #fitgirl beweging en guilty pleasures. The Breakfast Ring is namelijk een gezond alternatief voor de ongezonde donut, maar wel met een knipoog. 


Meer weten over dit project?☕️
Stuur dan een mailtje naar mefeijt@live.nl
of voeg mij toe via LinkedIn.

Andere projecten

Back to Top